Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK

Modeller

Alle modeller er udviklet og produceret af Dekas for McK.

Modellerne designes enten ved hjælp af originaltegninger suppleret med fotos, ved at opmåle og gennemfotografere eksisterende enheder, eller ved en kombination.

Alle modeller er konstrueret med et chassis af støbt metal og en overdel af plast (vogne) eller metal (trækkraft), og er efterfølgende bygget op af mange separat fremstillede dele af plast eller metal.

Da udgangspunktet er modeller af rigtige tog, medtages så mange detaljer som muligt, uanset om de umiddelbart er synlige eller ej. Håndbøjler, håndtag, balystre o.l. er generelt lavet af metaltråd, og de fleste trin er lavet af ætset metal.

Alle McK-modeller har fjedrende puffere.

Med hensyn til farver, så ser de RAL-farver som forbillederne var lakeret med, ofte forkerte ud på modellerne, og en forkert farve kan ødelægge selv den mest nøjagtige model.
Næsten alle de farver der er brugt, er derfor blandinger af flere forskellige farver, og der er således lavet mange maleprøver for at finde frem til de farver, der ligner forbillederne bedst.

Modellerne er konstrueret efter gældende NEM-normer vedrørende hjul, lejer,  koblinger og vægt, bl.a. NEM 302, 310, 311, 314 (dog ikke med hensyn til aksellængde og dermed heller ikke W-målet), 352, 360 og 362.

Endvidere er vognene konstrueret til at kunne køre gennem kurver med radier ned til 36 cm, men det anbefales generelt at undgå radier under 42 cm.

Til venstre kan du se, hvilke projekter der indtil videre er offentliggjort, og her kan du også læse mere om de enkelte projekter, både lidt om forbillederne og lidt om modellerne.

Endvidere kan du se, hvilke varianter og hvilke driftsnumre der laves, og så kan du ved hjælp af dværgsignalet se status på hvert enkelt varenummer.

Viser dværsignalet stop, er produktet under udvikling eller i produktion.
Viser det forsigtig forbikørsel tilladt, er produktet færdigt, og forsendelse til Danmark er planlagt.
Viser det forbikørsel tilladt, er produktet udleveret til forhand- lerne.
Endelig kan dværgsignalet være annulleret, skulle det være tilfældet, er det pågældende produkt udsolgt herfra.

Ved at klikke på de enkelte produkter, kan du se det pågældende produkt i stor størrelse. Det driftsnummer du har klikket på, er ikke nødvendigvis det driftsnummer der er på det billede der kommer frem, men de to vogne vil under alle omstændigheder være fuldkommen ens, bortset fra drifts- nummeret.

Vær opmærksom på, at de elektroniske farvegengivelser her på siden kan afvige fra de farver modellerne reelt har.